Contact: Greg Starup
19
Sep
2019
District 5050 Youth Exchange
Camp Killoqua
Stanwood, WA
United States of America

Below is the information for our Inbound Orientation!  We look forward to seeing everyone!   This event is MANDITORY for our inbound students.                                                                                                                    

Students Need to Arrive between 4:00-4:30 pm on Thursday, September 19 and Picked up by 10:30 am on Sunday, Sept 22

Camp Killoqua address:

15207 E Lake Goodwin Rd, Stanwood, WA 98292  360.652.6250

 

Dinner is at 5:30 pm, so don’t be late!  Drop off people are welcome to stay for dinner- we just need to know how many so the camp can prepare enough food. 

Essential Items To Bring

  • Passports & Visas
  • US students bring DS2019/J-1 forms*   (original documents)    
  • Insurance card or documents         
  • Proof of $500 Emergency Fund turned over to club (photo of deposit acceptable)
  • Photo copy of complete airline travel itinerary –including your return trip ticket
  • Sleeping Bag/Pillow/ Towel
  • Refillable Water Bottle

Other Items To Bring

  • Pins to exchange   
  • 3 days change of clothes (this is a camp setting, do not bring dress up clothes or high heeled shoes). PACK LIGHTLY
  • Rotary jackets are not required. Bring them if you wish to put new pins on them.   
  • Light weight jacket (rain proof) and sweatshirt or fleece.
  • Swim suit and/or shorts and shirt that can get wet
  • Athletic shoes that can get muddy/ Sandals or shoes that can get wet
  • Slippers or warm socks- we will take our shoes off in the cabin.
  • Camera with name tag attached                                                          
  • Overnight bathroom supplies (tooth brush, etc)
  • Your home Country Flag
  • Musical Instruments if you play

Do Not Bring

  • No laptops
  • Phone usage is limited to camera and music
  • Inbound Orientation, Camp Killoqua

Thursday, Sept 19th

  • 4pm       Arrive, Icebreaker
  • 5:30        Dinner
  • 6:30        Initiatives            2 hrs
  • 8:30        Orientation         1.5 hrs
  • 10:00     Quiet time
  • 10:30     Lights out

Friday, Sept 20  

  • 7:00        Rise and Shine!
  • 8:00        Breakfast
  • 9:00        High Ropes                         2 hrs
  • 11:00     Orientation                         1 hr.
  • 12:00     Lunch
  • 1:00        Orientation                         2 hrs
  • 3:00        Boating                                 1 hr
  • 4:00        Free time                             1.5 hrs
  • 5:30        Dinner
  • 6:30        Orientation                         2 hrs
  • 8:30        Campfire
  • 10:30     Quiet time
  • 11:00     Lights out

Saturday Sept 21st

  • 7:00        Rise and Shine
  • 8:00        Breakfast
  • 9:00        High Ropes                         2 hrs
  • 11:00     Orientation                         1 hr.
  • 12:00     Lunch
  • 1:00        Orientation                         2 hrs
  • 3:00        Boating                                 1 hr
  • 4:00        Free time                             1.5 hrs
  • 5:30        Dinner
  • 6:30        Orientation Summary     2 hrs
  • 8:30        Campfire
  • 10:30     Quiet time
  • 11:00     Lights out
  •  

Sunday Sept 22nd 

  • 7:00        Rise and Shine Prepare to leave
  • 8:00        Breakfast
  • 9:00        Clean facility       1.5 hrs
  • 10:30     Depart for home
  • Total Orientation time 12.5 hours